Hoe gaat het verhaal achter de Swan Chair van Arne Jacobsen? Wij vertellen je graag iets meer over de geschiedenis van de Swan Chair.

Het begin

In 1958 werd de Swan Chair ontworpen door Arne Jacobsen als opdracht voor de lobby en lounge ruimtes van het Royal Hotel in Kopenhagen. Arne Jacobsen ontwierp een elegant en organisch gevormd stoeltje dat ideaal was voor lounge en wachtruimtes maar ook perfect gebruikt kon worden in woonhuizen.

Bruine Swan Chair

Bruine Swan Chair

De ontwerper

Arne Jacobsen was een zeer getalenteerde architect en designer. Zijn samenwerking met Fritz Hansen begon al in 1934. Het succes van de Ant en Series 7 stoelen, die in 1952 werden geproduceerd, gaf Arne Jacobsen en Fritz Hansen een flinke boost en naam in de geschiedenis van design.

Het succes

Aan het einde van de jaren 50 ontwierp Arne Jacobsen het interieur voor het Royal Hotel in Kopenhagen. In deze inrichting introduceerde hij de Egg Chair, de Swan Chair, de Swan Couch en de Series 3300 in de design wereld.

Arne Jacobsen was en is een gewaardeerd, geadoreerd en bijzondere ontwerper. Zijn werk als designer en architect zijn nationaal en internationaal bekend geworden.

Groene Swan Chair

Groene Swan Chair

Materialen en kleuren

De materialen van de Swan Chair zijn als volgt: de romp van de Swan Chair is gemaakt van gegoten synthetisch materiaal dat bedekt is met een laag koudeschuim. De voet bestaat uit een satijn gepolijst gelaste stalen buis en een 4 benen basis in aluminium. De originele Swan Chair is verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren, materialen en afwerkingen.