Swan Chair Designer Jacobs

Swan Chair Designer Jacobs

Vraag jij je ook af wie de designer van de Swan Chair was? Wij vertellen je graag iets meer over de bijzondere designer van deze design klassieker.

De designer

Arne Emil Jacobsen werd geboren op 11 februari 1902 in Kopenhagen en was een Deense architect en designer. Hij studeerde architectuur aan de Koninklijke Deense Academie van Beeldende Kunsten van 1924 tot 1927. Tijdens zijn studie deed hij mee aan een expositie in Parijs waar hij een zilveren medaille won voor een ontwerp van een stoel. De jaren die volgden waren gevuld met vele prijzen en wedstrijden die hij won.

De Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest Jacobsen onderduiken vanwege zijn Joodse achtergrond. Hij nam de boot naar Zweden waar hij twee jaar zou verblijven. Zijn architectonische werk liep stil maar daarentegen ging hij juist zich focussen op het ontwerpen van stoffen en behangpapier. Toen de oorlog voorbij was ging hij terug naar Denemarken om weer verder te kunnen gaan met zijn architectonische werk.

Andere ontwerpen van Jacobs, de designer van de Swan Chair

Andere ontwerpen van Jacobs, de designer van de Swan Chair

Meubelontwerpen

Vandaag de dag wordt Arne Jacobsen vooral herinnert als een meubelontwerper terwijl hijzelf vond dat hij als eerste een architect was en als bijzaak meubels ontwierp. Hij werd in de jaren 50 geïnspireerd door de ontwerpen van Charles en Ray Eames. In 1951 ontwierp Jacobsen de Ant Chair en in 1955 kwamen de 7 Series. Beide modern, perfect, licht, compact en gemakkelijk stapelbare stoelen. Niet veel later kwamen de Egg Chair en de Swan Chair die ontworpen waren voor de SAS Royal Hotel.

Grand Prix chairs

Grand Prix chairs